Money Meets Ideas

Platform

Money Meets Ideas is het informal investing platform van de Rabobank. Het platform biedt ambitieuze ondernemers die op zoek zijn naar risicodragend vermogen en expertise de gelegenheid om in contact te komen met informal investors.

Voor een ondernemer is het belangrijk om te kunnen investeren in de eigen onderneming. Bijvoorbeeld voor productontwikkeling, een marktintroductie of om de groei van uw zaak bij te benen. Als het eigen vermogen of een bancaire financiering tekort schiet, kan een particuliere investeerder in veel gevallen een oplossing bieden.

Informal investors zijn doorgaans bereid te investeren in kansrijke ondernemingen, zolang het benodigde risicokapitaal zich beperkt tot circa € 1,5 miljoen. Bij een kapitaalbehoefte vanaf circa € 3 tot € 5 miljoen ligt een gang naar een participatiemaatschappij meer voor de hand. Ook binnen de Rabobank Groep zijn hier mogelijkheden voor.

Het is vaak niet eenvoudig om een geschikte informal investor te vinden. Met Money Meets Ideas kunt u in contact komen met geschikte informal investors die u naast kapitaal ook kennis, expertise en een netwerk kunnen bieden.

Money Meets Ideas in het kort
Het platform Money Meets Ideas biedt u als ondernemer de mogelijkheid om:

  • feedback te krijgen op uw ondernemingsplan;
  • onder begeleiding een goede presentatie voor investeerders te maken;
  • in contact te komen met informal investors die beschikken over ervaring, kennis en contacten in verschillende sectoren;
  • informal investors persoonlijk te ontmoeten.